KOMMENDE UDGIVELSER

COCKPITTETS HEMMELIGHEDER

Fortællinger fra luftrummet

 

Hvad foregår der inde bag den skudsikre dør til cockpittet?

Med mere end 25 års erfaring som pilot og kaptajn giver Morten Knoth et unikt indblik i en branche, der er fyldt med spændende og usædvanlige historier. Han fortæller åbent om samarbejdet i cockpittet og om pludselig at befinde sig i kritiske situationer. Alt er dog langtfra mayday og lufthuller. Hvordan føles det for eksempel at lande et stort passagerfly for første gang, og hvilket flyselskab er det bedste i verden?

Morten Knoth har fløjet med alt fra de rige og berømte i private jets, chartergæster og udviste terrorister til friske tulipaner, Formel 1-biler og pallevis af pengesedler. Bogen er også en utraditionel rejsefortælling, der tager os med til tropiske jungleøer, verdens travleste lufthavne og hen over de smukkeste steder på jorden. Desværre kan man også fra luften se de ødelæggelser, klimaforandringerne forårsager. En af de store udfordringer for luftfartsbranchen, der i forvejen er under konstant pres med konkurser og massefyringer. Alligevel består fascinationen af fly, flyvning og verden over skyerne i Morten Knoths personlige beretning om at jagte en drengedrøm. En drøm, der måske i fremtiden byder på førerløse fly.

MORTEN KNOTH har over 12.000 flyvetimer i logbogen som pilot og kaptajn og har fløjet flyvemaskiner, siden han var 18 år gammel – lige fra små propelfly mellem Bahamas’ øde atoller til passagerfly som jumbojetten Boeing 747 verden rundt. De litterære meritter er knap så højtfl yvende. Cockpittets hemmeligheder er Mortens første landing i bøgernes verden. Født 1976. Bor nord for Århus sammen med sin hustru og deres tre børn og er til stadighed at finde i luftrummet verden over.

 

 

 

Udkommer den 24. maj 2023